איילת מלול

פודקאסטים

פרק 1 - מסיפורי חיים לכלים מעשיים, חלק א' עם דניאל שחר

דניאל משתף אתכם את סיפור החיים שלו וכיצד זה הוביל אותו להיות חונך למתבגרים כיום. דרך סיפורו הוא מעניק לכם תובנות כיצד אפשר לגרום למתבגרים להרגיש שרואים אותם, שמכילים אותם והכי חשוב - שמעצימים אותם.

פרק 2 - מסיפורי חיים לכלים מעשיים, חלק ב' עם איילת מלול

איילת משתפת אתכם את סיפור החיים שלה וכיצד זה הוביל אותה להיות מנתחת התנהגות ומדריכת הורים כיום. דרך סיפורה היא מעניקה לכם תובנות כיצד אפשר כהורים ליצור מקום בטוח לילדים שלכם ושיתוף פעולה בריא ומקדם.

פרק 3 – חונכות לב למען הצלחה עם דניאל שחר.

מהי חונכות, מה השוני שלה מטיפול ואיך היא בכלל יכולה לתרום למתבגרים שלכם? דניאל שחר משתף אתכם בשלושת תפקידים שלוקח החונך בחייו של המתבגר, ומספר לכם על גישת החונכות "לב למען הצלחה" אותה פיתח במשך שבע שנים - עם חמשת היסודות שבאמצעותם היא מעלה את הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות של המתבגרים והמתבגרות שלכם.

פרק 4 – הורות בין רצון להגשמה עם איילת מלול

מהי המשמעות מאחורי המשפט "הורות בין רצון להגשמה"? זו הגישה של איילת מלול, שנועדה לתת להורים את הכלים הנכונים כדי לראות מעבר לאתגרים שהילדים שלהם חווים. איילת מאמינה שבשביל לטפל בקושי שאנו חווים, עלינו להצליח להגיע אל השורש שנמצא מאחוריו, ובפרק הזה היא משתפת כיצד ניתן לעשות זאת בצורה שתעצים את הילד ותחזק את התפקיד שלכם כהורים תומכים ומקדמים.

פרק 5 – התבגרות מעיניה של מתבגרת

בפרק זה אנו מארחים את זהר לוי, מתבגרת בת 16 וחניכה ותיקה של דניאל שחר, שתספר על תהליך ההתבגרות מנקודת מבטה וממקור ראשון: כל האתגרים והקשיים, הפחדים וההצקות, ההתנהלות מול מבוגרים - בין אם הורים, מורים או אנשי טיפול, ועל התקופה האובדנית שחוותה. כמו כן, היא תשתף על הצמיחה החברתית שלה, על הביטוי העצמי שהתפתח בהדרגה, על הבטחון העצמי והאמונה במי שהיא, ולסיום תשלח אתכם - הורים ומתבגרים כאחד - עם מסר חשוב לחיים שזהר לקחה איתה מהסיפור שלה!

פרק 6 – ההבדלים בין ביטחון עצמי ודימוי עצמי

שני מושגים שהורים רבים נוטים לבלבל ביניהם, או לא לפרש אותם נכון. מה המשמעות של כל אחד מהם? איך הם משפיעים עלינו? האם בכלל קיימת תלות ביניהם או שכל אחד עומד בפני עצמו? בפרק הזה נעשה לכם סדר אחת ולתמיד עם ההבדלים בין ביטחון עצמי ודימוי עצמי, איך כל אחד מהם מתבטא אצל מתבגרים, ואיך הערך העצמי משמש כגורם מתווך ביניהם. כמו כן, איך אתם כהורים משפיעים על המתבגרים שלכם באמצעות המושגים האלו, ומה אתם כן יכולים לעשות נכון כדי לקדם ולהעצים אותם.

פרק 7 על הצבת גבולות ולדעת לשחרר

בפרק של היום נדון על מהם גבולות? הרבה הורים טועים בתפיסתם את המושג הזה כענישה. איך מציבים גבולות בריאים ומקדמים שמאפשרים למתבגרים מקום בטוח לצמוח בו? כמו כן, נדבר על החשיבות של לדעת לשחרר - מה זה בכלל אומר ואיך זה מתבטא בפועל? האם עלינו לקבל על עצמנו את ההבנה שלא תמיד הכול נמצא תחת שליטתנו? שלפעמים, הדבר הטוב ביותר שאנחנו יכולים לעשות לביסוס האמון והגבולות עם המתבגרים שלנו - הוא לשלוח אותם להתנסות בעולם הגדול עם ברכת הדרך והידיעה שאנחנו נהיה כאן למענם כשיצטרכו? פרק מרתק שאסור לאף הורה לפספס.

פרק 8 – על חרדה חברתית וביישנות – שי דורפמן

בפרק של היום אנחנו מארחים את שי דורפמן, מטפל רגשי ומנטלי לאנשים המתמודדים עם חרדה חברתית וביישנות. שי לא רק מטפל במי שמתמודד עם זה, אלא הוא התמודד עם זה בעצמו כילד וחווה חוויות קשות, ואפילו בבית מול הוריו לא הייתה לגיטימציה לדבר על זה ולהכניס את החרדה החברתית לשיח היומיומי. לכן, בנוסף לסיפורו האישי, שי יעזור לכם להבין מהי חרדה חברתית ואיך היא מתבטאת, הוא יעניק לכם טיפים חשובים ומשמעותיים להתמודדות עם חרדה חברתית וביישנות, ואם מישהו מכם מתמודד עם הקשיים הללו.